Nieuws/weetjes

Fotokring Argos verwelkomt Eddy verloes als gastspreker!

Gisteravond mochten de leden van onze fotoclub genieten van een inspirerende lezing van aanstormend talent Eddy Verloes.

Eddy is onlangs internationaal doorgebroken met een reeks ultra spontane beelden over ultraorthodoxe joden aan een stormachtige Belgische Kust.

Ook de reeks over Cuba alsook zijn andere foto’s, onder andere van de Belgische kust, spreken tot de verbeelding.Zijn motto: zorg dat een foto een verhaal vertelt met een diepere gelaagdheid. Hiervoor hoef je zeker niet altijd ver van huis te gaan. Jarenlange fotografie opleidingen zorgen er ook zeker niet altijd voor dat je betere foto’s neemt. Kijk rondom je en probeer verbanden te zien met politieke, sociale en maatschappelijke aspecten om zo foto’s te creëren met een dieper liggende betekenis.

Zijn foto’s worden meestal ook vergezeld van zeer inventieve en toepasselijke titels. Een mooi voorbeeld van hoe woord en beeld elkaar aanvullen. Beiden al zeer sterk op zich maar nog versterkt door elkaar.

Klik op onderstaande link voor meer info over zijn werk en boeken.

No time to ‘verloes’!

https://www.eddyverloes.be/

Vlnr: Eddy Warnez, Eddy Verloes, David Nijs, Lieve Degezelle, Johan Devriese, Kristel Vande Vannet, Patrick Casteleyn, Ghislain D’Haeninck, Marc Masschelein, Dirk Blommaert, Eric Vansteenkiste, Els Verschuere, Lucien Vanhecke, Lode Anseel, Pieter Soenens

Een nieuwe publicatie van een van onze leden! Meteo West-Vlaanderen en Familiehulp:

Sedert 1 maand publiceert onze penningmeester, Lode Anseel, bijna dagelijks foto’s op Meteo West-Vlaanderen en de Facebookgroep ‘Zwevezele fotografeert’. Na 1 maand kreeg hij het label van rijzende ster.

Anderzijds kreeg Lode ook het bezoek van een fotograaf en reporter van Familiehulp Brussel. Aan bod kwam de Berlijnse Muur, zijn fotografie en de Trabants. De foto’s zullen gebruikt worden in een artikel in hun nieuwsblad voor het personeel.

Argos stelt voor! Onze gastspreker voor 2021: Eddy Verloes

Naar jaarlijkse traditie nodigen wij ook in 2021 opnieuw een gastspreker uit. Voor 2021 werd de vraag gesteld aan Eddy Verloes. Een succesvol fotograaf die in 2020 schitterde met zijn “moment décisif” met een foto van een groep ultraorthodoxe joden aan onze Belgische kust. Een winnend beeld van de wedstrijd “Travel photographer of the year”.

I Zine!

Hoe leuk is het om als gepassioneerd fotograaf een of meerdere foto’s gepubliceerd te zien in een krant of magazine! Johan Bossuyt ging fotograferen in het Izegemse klooster Avé Maria de Pélichy. Een van zijn foto’s mocht schitteren in het magazine Izine. Een foto waarop het gouden aspect uit de naam van de kapel prachtig afgebeeld wordt!

Krant Van West-Vlaanderen op zoek naar de Kraks van 2020

Argos lid Pieter Soenens trok sinds het begin van de corona crisis vele malen in de nachtelijke uurtjes doorheen zijn thuisstad Tielt op zoek naar net dat andere beeld. Waar iemand overdag zonder omkijken aan passeerde leverde onder de nachtelijke hemel plots een heel speciaal beeld op.

Deze beelden werden via de nieuw opgerichte Facebookpagina Fotogeniektielt gedeeld met het grote publiek. De vele likes en reacties gaven aan dat dit werk wel gesmaakt werd door de bewoners van Tielt. Dit bleef ook de krant De Weekbode niet onopgemerkt.

In het voorjaar werd reeds een pagina in de krant ingevuld met een artikel en enkele beelden van Pieter. Naar jaarlijkse traditie gaat De Weekbode ook in 2020 in elke stad of gemeente op zoek naar een krak, iemand die het voorbije jaar het verschil gemaakt heeft. Naast zes andere genomineerden werd ook Pieter genomineerd om kans te maken om krak te worden voor 2020.

Lode’s blik op corona in Zwevezele en Wingene!

Ons Argoslid en mede-oprichter since 1974 haalde de pers met zijn coronafotografie. Tijdens de eerste coronagolf was hij bijna dagelijks op stap … Zo is hij ook aanwezig op de tentoonstelling : Niet normaal : Wingene in coronatijden in het Gemeentehuis van Wingene tot 3 januari 2021. Proficiat, Lode

Tielt By Night

Ons lid Pieter Soenens ging tijdens de lockdown verschillende malen ‘s avonds en ‘s nachts op pad in Tielt. Deze foto’s werden gedeeld in Facebookgroepen van Tielt en werden ook opgemerkt door de Weekbode!

https://kw.be/nieuws/samenleving/pieter-soenens-verbaast-met-nachtfoto-s-ik-wil-tonen-hoe-mooi-tielt-is/article-normal-446213.html

Textiel in verbinding

Onze collega Johan Bossuyt is deelnemer van Textiel in Verbinding, een fotografieproject dat Kortrijkzanen met en zonder migratieachtergrond samenbrengt.

Textiel in Verbinding kan je tot en met zondag 16 februari 2020 bewonderen en beluisteren in de Centrale Bibliotheek Kortrijk en in museum Texture.

Van harte proficiat vanwege Fotokring Argos.

https://www.facebook.com/Texturekortrijk/photos/ms.c.eJw9kMENBDEIAzs6YYgx9N~;YKcmG72gwYHhnRcGFhln~;sAGZbXRn5QeqfANXPEMmVDtxQZRHFJXJD6hxQsOeYTD6Cq4Hkht4j8EW2jp9RuJkoB6IPBnoB9B37QDrY6wcA8eQvtNzcZ8OjcFrhOb024dPaOYxfA6j35HJWPc5fM9RtQ3KxpCfbytmi92CMKBuQZpOr2HXaBPdCC2LAbt1U~;AP31BdeA~-~-.bps.a.1296837877191034/1296838010524354/?type=3&theater

——————

Photodays 2020 (uitgesteld!)

Photodays werd omwille van het corona virus verplaatst naar 10, 11 en 12 oktober.
(reeds aangekochte tickets blijven geldig tot deze data, terugbetaling is mogelijk indien voor 20/03/2020 gemaild wordt naar tickets@brussels-expo.com)

https://www.photodays.be

d

——————

Photokina 2020

27 – 30.05.2020
De hoogmis van de fotografie in Keulen.

Wegens corona verplaatst naar 2022!!

https://www.photokina.com/